Texas chili

 

Tämä ruoka kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, jotta sen parhaat aromit pääsevät esille, kun tarjoilet sitä illanvietossa tulista ruokaa rakastavlle ystävillesi.

600g naudan sisäpaistia tai muuta naudanpaistia

0,5l olutta

8 valkosipulin kynttä

2 isoa sipulia

100-150g pekonia

2tl sambal oelek tahnaa

15-20 jalopenosiivua

1tl juustokuminaa, suolaa, mustapippuria

tarjoiluun:

nachoja

cheddarjuustoraastetta tai -kastiketta

ranskankermaa

punasipulia

salaattia,kurkkua,tomaattia tms...

 

1.paista lihat ja pekoni

2.kuullota sipuli ja valkosipulit

3.mausta lihat

4.lisää olutta pikkuhiljaa

5.hauduta oikein pitkään miedolla lämmöllä kannen alla

6.Anna chilin maustua jääkaapissa seuraavaan päivään (yleensä en kyllä malta olla syömättä jo samana iltana tätä tuoksuvaa herkkua

7.lämmitä maustunut chili ja laita nachot hetkeksi (n.5min) uuniin

8.laita nachoja pari kourallista lautaselle ja kauho chiliä niiden päälle. pinnalle cheddar raastetta ja lautasen reunalle ranskankermaa ja vihanneksia.