Texas chili
Tämä ruoka kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, jotta sen parhaat aromit pääsevät esille, kun tarjoilet sitä illanvietossa tulista ruokaa rakastavlle ystävillesi.
600g naudan sisäpaistia tai muuta naudanpaistia
0,5l olutta
8 valkosipulin kynttä
2 isoa sipulia
100-150g pekonia
2tl sambal oelek tahnaa
15-20 jalopenosiivua
1tl juustokuminaa, suolaa, mustapippuria
tarjoiluun:
nachoja
cheddarjuustoraastetta tai -kastiketta
ranskankermaa
punasipulia
salaattia,kurkkua,tomaattia tms...
1.paista lihat ja pekoni
2.kuullota sipuli ja valkosipulit
3.mausta lihat
4.lisää olutta pikkuhiljaa
5.hauduta oikein pitkään miedolla lämmöllä kannen alla
6.Anna chilin maustua jääkaapissa seuraavaan päivään (yleensä en kyllä malta olla syömättä jo samana iltana tätä tuoksuvaa herkkua
7.lämmitä maustunut chili ja laita nachot hetkeksi (n.5min) uuniin
8.laita nachoja pari kourallista lautaselle ja kauho chiliä niiden päälle. pinnalle cheddar raastetta ja lautasen reunalle ranskankermaa ja vihanneksia.